EN / NL

Op deze pagina beschrijven we een aantal veelgebruikte begrippen en concepten in web design.Deze lijst is niet volledig en moet alleen worden gebruikt als een snelle verwijzing. Voor meer informatie over een specifiek onderwerp, verwijzen wij u naar een andere bron.

Indien u vragen heeft over een specefiek onderwerp dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Ad
Afkorting van advertentie.
Browser / webbrowser?
Een webbrowser is een programma waarmee u internetpagina's kunt bekijken. Bekende webbrowsers zijn Internet Explorer, Firefox, Chrome en Safari. Omdat er heel veel bij komt kijken om een website weer te geven, treden er soms kleine verschillen op in het uiterlijk van een website. Om dit te voorkomen is het belangrijk om websites te schrijven volgens de webstandaarden van W3C.
CSS
Cascading Style Sheet - Het document waar alle regels voor de opmaak van een website beschreven zijn.
CSS3
De meest recente CSS versie.
Content Management System
Een Content Management System of content-beheersysteem is een web-applicatie, die het mogelijk maakt dat mensen, zonder veel technische kennis, eenvoudig documenten en gegevens op internet kunnen publiceren. Enkele typische voorbeelden zijn webwinkels en weblogs.
Domeinnaam of DNS
Een domeinnaam of "Domain Name Service" is de verwijzing naar de website, dit is de naam die u intypt als u naar een website gaat. Enkele voorbeelden zijn www.tothepointdesign.nl of www.google.com.
Toegankelijkheid
Er voor zorgen dat een website toegankelijk is voor alle bezoekers, inclusief mensen die problemen hebben met het gezichtsvermogen, graag ver inzoomen of gebruik maken van een screenreader.
Responsive webdesign
Responsive webdesign, of RWD, is een benadering van webdesign waarbij gestreeeft wordt naar een optimale webervaring voor een breed scala aan apparaten (van desktop computerschermen tot mobiele telefoons).
URL
URL staat voor Uniform Resource Locator en is een label wat verwijst naar een informatiebron, beter bekend als het web adres.
Webhost
Een webhost of hosting-provider is een bedrijf die webhostig aanbied.
Webhosting
Webhosting is een dienst die ruimte aanbiedt voor het opslaan van informatie, afbeeldingen, of andere inhoud die toegankelijk is via een website.
W3C-standaarden.
Het World Wide Web Consortium (W3C) is een organisatie die de webstandaarden voor het World Wide Web ontwerpt, zoals HTML, XHTML, XML, CSS en de Web Content Accessibility Guidelines.